⋆ 🎀 Dječja sekcija Zagići poziva vas na izlet 🎀 🍬 ⋆

Vinica, subota 19.06.2021.

Karlovac i njegova okolica poznatiji su po svojim četirima rijekama nego po brdima, no ona ipak postoje i pružaju lijepe planinske mogućnosti.

Vinica (321 m, KT HPO), je niska šumovita grebenska kosa sa svih strana okružena pitomim brežuljkastim pejsažom. Vršna točka je malena čistina sa svih strana okružena šumom tako da ne pruža vidik. U blizini vrha je planinarska kuća Mladen Polović.

Plan izleta: Na ovaj izlet putujemo vlakom tako da vjerujemo da će se naši Zagići s veseljem ustati na vrijeme. Sastajemo se ispred glavnog ulaza u Glavni kolodvor u 7:40 sati. Vlak iz Zagreba polazi u 08:08h i vozi nas u Mrzlo Polje iza Karlovca gdje dolazi u 09:14 sati.

pdzagrebNaše planinarsko hodanje započinjemo od željezničke stanice Mrzlo Polje, prelazimo most preko Mrežnice gdje uočavamo prve markacije. Put nas dalje vodi uzbrdo kroz Čurilović selo. Kad markacija uđe u šumu, put se počinje strmije uspinjati, te laganim hodom dolazimo na vrh (321 m). S vrha se za manje od 10 min. stiže do planinarske kuće Mladen Polović (309 m) gdje slijedi cjelodnevni odmor uz igru i veselje.

Iza 15 sati spremamo stvari (smeće nosimo sa sobom) i spuštamo se prema željezničkoj postaji Duga Resa. Vlak za Zagreb polazi u 17:22 sati, a u Zagreb na Glavni kolodvor stiže u 18:29 sati.

Ukupno vrijeme hodanja: 3,5 sati. Tehnički i kondicijski nije zahtjevno.

Prehrana: Planinarska kuća nije otvorena, tako da hranu i piće nosimo u ruksaku. Ponijeti dovoljno tekućine! Pokraj kuće u hladovini su klupe za odmor, gdje ćemo se smjestiti. Opskrbiti se možemo tek nakon spusta u Duga Resu.

Oprema: Planinarske cipele, štapovi, zaštita od sunca i insekata, piknik dekica za odmor, pribor za igru i zabavu, dobra volja i veselje.

Cijena: Za grupu je formiran popust na redovnu cijenu povratne karte.

Odrasli 60,00 kn, djeca 45,00 kn. (doživljaj putovanja HŽ-a je gratis)

Prijava za izlet kod vodiča ili na LINK.
Robert Weigand       098- 253 712 ([email protected])

Svi sudionici izleta moraju se pridržavati epidemioloških mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH.

Maske su obavezne!!

_____________________________________________________________________________

NAPOMENA:  Odazivom na izlet svaki pojedinac pristupa izletu na vlastitu odgovornost i potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta, ima plaćenu članarinu, te ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvijete za sigurno sudjelovanje na izletu.