Lokacija: Dinara i Poštak 17.07.2021. u 5:30h, sa parkirališta u Trnjanskoj (iza Lisinskog).

Polazak: u 06:00h iz Zagreba, parkiralište Paromlina

Povratak: u nedjelju u večernjim satima

Duljina hoda: subota: 5-6h, nedjelja: 8-9h, potrebna je dobra kondicija

Opis ture:

Subota 11.09.
Polazak s Parkirališta Paromlin u 06:00h i vožnja do Otrića. Uspon na Poštak (1425 m) – 5-6h hoda. Silazak do prijevoza te nastavak puta do Knina. U Kninu je predviđena pauza za opskrbu u trgovini te ručak. Nakon pauze nastavak puta do Kijeva gdje je organiziran smještaj. Ovisno o raspoloživom vremenu, moguć je odlazak do izvora rijeke Cetine.

Nedjelja 12.09.
Polazak u 06:45h prema Mirkovićima, zaseoku koji je početna točka uspona na Dinaru (1831 m), najviši vrh Hrvatske. Uspon na vrh „Jogurt stazom“ preko planinarskog skloništa Zlatko Prgin – 8-9h hoda. Silazak s vrha do prijevoza i polazak za Zagreb. Ovisno o raspoloživom vremenu moguć je obilazak slapa Krčić ili kupanje.

Hrana i piće: opskrba za oba dana je iz ruksaka, ponijeti dovoljno vode

Potrebna oprema: standardna planinarska; gojzerice, ruksak, štapovi, vjetrovka, zaštita od Sunca, vreća za spavanje.

Noćenje: u smještaju u Kijevu, cijena noćenja je 50kn uz planinarsku iskaznicu, potrebno je ponijeti vlastitu vreću za spavanje ili posteljinu

Prijevoz: osobnim automobilom ili kombijem, ovisno o broju prijavljenih (okvirna cijena prijevoza kombijem: 250kn)

Vodič: Stjepko Kokić, prijave za izlet na 091 973 7973

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na okolnosti na terenu.

Vaš www.pdzagreb.hr