Ojstrica

Polazak: 09.10.2021. u 6:00 h, sa parkirališta u Trnjanskoj (iza Lisinskog). Vozimo se kroz Sloveniju te kod Ljubljane skrećemo u smjeru Domžala, Kamnika i dalje prema parkingu u blizini Planine Podvežak.

Svaki sudionik izleta treba sam za sebe osigurati nesmetan prijelaz slovenske granice na jedan od raspoloživih načina.

Naša planirana tura dijelom je kružna. Uspon na vrh je preko Male Ojstrice, a silazak je na Kocbekov dom.

Staza u početku ide kroz šumu, klekovinu, pa malo po kamenjaru i travnatim padinama do izlaska na sedlo. Dalje ide oštro uzbrdo do Male Ojstrice odakle se pružaju prekrasni vidici prema Logarskoj dolini. Nakon toga staza nas vodi grebenom skroz do vrha. Za taj dio uspona potrebno je imati kacigu. Vidik s vrha je otvoren na sve strane tako da se vide cijele Kamniško-Savinjske alpe, a djelomično Karavanke, Julijske alpe i planine u Austriji.
Slijedi strm silazak sa vrha u smjeru Kocbekovog doma. Nakon pauze nastavljamo spust preko Vodotočni prema parkingu gdje su naša vozila.

Vrijeme hoda: 6-8 sati, duljina staze je cca. 16km sa 1300 mnv uspona.

Oprema: Standardna planinarska oprema sukladno godišnjem dobu, štapovi, obavezna kaciga (može se iznajmiti u društvu), naglavna svjetiljka.

Prijave: do 06.10. na mobitel, WhatsApp, Messenger, SMS.

Troškovi izleta: 170kn po sudioniku, uplatiti na račun društva do 07.10. na IBAN: HR6823400091111118679 – PBZ

Povratak: u večernjim satima.

Vodič: Zvonko Tupek (091/193-1335)

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na okolnosti na terenu.

Vaš PD Zagreb