POLAZAK: 12.02.2022. u 05:15h, sa parkirališta u Trnjanskoj (iza Lisinskog). Vozimo se autocestom A1, izlaz Posedarje preko Paškog mosta, 70 km do Metajne od izlaza Posedarje.

OPIS: Hodanja kreće iz mjesta Metajna jednom od najljepših trail staza u Hrvatskoj „Life on Mars“ i službeno je otvorena u 2019.g. Odlučili smo se planinarskom stazom i trail putevima koji su dovoljno atraktivni i označeni ACTIVE normom.

Na jednoj strani ćemo vidjeti prekrasne plaže, a s druge strane surova priroda i prekrasni pogledi na otok Pag i Velebit!

Ručica je kako i sam ljetujem na Pagu mogao bih reći jedna od najpopularnijih i najljepših plaža na otoku, ali sada s druge strane i malo veće nadmorske visine. Malo dalje nalazi se Beritnica, plaže na kojoj su se posložila tri velike kamene stijene u moru. Ovisno o vremenu možda se i spustimo do ove predivne plaže, a neće trebati više od od 10 minuta. Ovaj dio staze zbilja je predivan i poseban, s jedne strane more, a s druge strane veličanstvene kamene strukture koje se uzdižu iznad nas, a najpoznatija je zasigurno omiljena penjačka stijena Stogaj!

Ova stijena toliko se istiće svojim oblikom i položajem da neodoljivo podsjeća na boulder kakve vidimo u penjačkim dvoranama.

Feratu ćemo svakako zaobići jer ona je za iskusne penjače i nije nezahtjevna.

Sama staza ako izuzmemo ferratu koja se može obići nije zahtjevna i ukupno se savlada manje od 400m visinske razlike uspona, ali teren je dosta težak i potrebna je dobra i čvrsta obuća. U stazi Life on Mars mogu uživati oni koji nemaju pretjeranog iskustva u planinarenju, ali isto tako će oduševiti i iskusne planinare koji iza sebe imaju puno kilometara i uvijek traže nove izazove.

VRIJEME HODA: 5-6 sati, duljina staze je cca. 15km sa 406 mnv uspona.

OPREMA: standardna planinarska oprema sukladno godišnjem dobu, GOJZERICE OBVEZNO, štapovi, naglavna svjetiljka.

OPSKRBA: iz ruksaka.

PRIJEVOZ: ovisno o broju prijavljenih.

PRIJAVE: do 10.02. na obrazac PRIJAVA ili WhatsApp.

Troškovi izleta: 220 kn po sudioniku, uplatiti do 10.02. na račun društva: HR6823400091111118679

OPCIJA: posjet sirani GLIGORA ovisno o vremenu hodnje.

Povratak: u večernjim satima.

Vodič: Elvir Munjaković (091/6378-444)

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na okolnosti na terenu.