POLAZAK: U subotu 12.03.2022. u 04:55 krećemo iz Trnjanske prema otoku Rab.

OPIS: Nakon pauze za kavu i zabavne vožnje trajektom nastavljamo vožnju do naselja Mundanije koje je polazišna točka uspona. U prvom krećemo se asfaltnom cestom, nakon toga skrećemo oštro lijevo na građeni planinarski put koji vodi sve do vrha. Nakon pripreme za hodnju krećemo prema vrhu Kamenjak do kojeg vodi staza koju je projektirao Ante Premužić. Vrh Kamenjak (408m) nalazi se na sjeveroistočnom rubu vršne rapske visoravni.

S vrha se pruža široki pogled preko velebitskog kanala na sjeverni Velebit, te prema otocima Prviću, Krku, Grguru i Golom otoku, kao i na cijeli vršni greben.

Nakon odmora i fotografiranja na vrhu Kamenjak, nastavljamo dalje panoramskim grebenom sve do Lopara.

Rab, šetalište M. de Dominisa – kroz predgrađe Palit – preko a.c. 105 – kroz naselje Mundanije – pri kraju naselja ulijevo između kuća na građenu stazu – po izlasku na vršni plato lijevo od staze Tomašićeva vidilica – vrh Kamenjak 408 mkorito Vela dragaPanoramska Premužićeva staza – autokamp San Marino, Lopar

PRIJAVA: https://bit.ly/3KcCcTZ ili WhatsApp

Vrijeme hodanja: 4–5h

Opskrba: iz ruksaka

Oprema: Standardna planinarska oprema u skladu s vremenskim uvjetima, GOJZERICE SU OBAVEZNE.

Cijena prijevoza: 210kn (uplatiti na IBAN Društva IBAN: HR6823400091111118679, PBZ, opis: doprinos društvu Rab)

VODIČ: Elvir Munjaković (091 6378 444)

Povratak: u večernjim satima.

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na okolnosti na terenu.