Pozivamo vas na izlet u predivni Gorski kotar, na vrhove unutar Nacionalnog parka Risnjak.

🌳 Polazak: u subotu, 21.05. u 06:00h s parkirališta iza Lisinskog (Trnjanska cesta).

Vozimo se prema parkiralištu kod doma na Platku, gdje započinje naša kružna tura. Popest ćemo se na vrh Snježnik preko Grla. U prvom dijelu, staza nas vodi rimskom cestom kroz šumu, a zatim izlazimo na travom obrasli kamenjar koji nas vodi do bivšeg Planinarskog doma Snježnik. Od napuštenog planinarskog doma slijedi kratak,ali oštar uspon na vrh Snježnik (1505 mnv). S vrha Snježnika se pružaju lijepi vidici na okolne vrhove i NP Risnjak.

Slijedi spust prema planinarskom domu i grebenu te nastavljamo u smjeru Guslice. S grebena nas staza vodi na makadamsku cestu s koje skrećemo na vrh Guslicu (1490 mnv), “vojnu” sestru Snježnika.

Zatim ćemo se zaputiti dalje, prema vrhu Planina (1426 mnv). S vrha Planina se spuštamo planinarskom stazom prema makadamskoj cesti koja nas vodi natrag na Veliki dom na Platku, gdje je predviđena pauza za hranu i piće na kraju ture.ž

Povratak u Zagreb u večernjim satima.

Vrijeme hodanja: oko 6h

Opskrba: iz ruksaka tijekom ture, nakon ture hrana i piće na Velikom domu na Platku

Oprema: standardna planinarska oprema u skladu s vremenskim uvjerima, obavezne gojzerice, zaštita od sunca i vjetra

Cijena prijevoza: 170 kn (nakon dogovora s vodičem, uplatiti na IBAN Društva. (IBAN HR6823400091111118679, PBZ)

PRIJAVE kod vodičke: Petra Gilja (095 388 6040, poziv, whatsapp) do srijede, 18.5.Broj sudionika je ograničen.

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na okolnosti na terenu.