Okupljanje: 11.02.2023. u 7:15 h u predvorju Glavnog kolodvora u Zagrebu. Nakon kupnje karata ukrcavamo se u vlak. Polazak vlaka je u 7:40 i ne čeka nikoga. Vozimo se (uz 2 presjedanja) prema Zaboku i Krapini, izlazimo na stanici Žutnica nakon Krapine.

Opis: Staza kreće od željezničke stanice kroz selo Podgora Krapinska do ulaska u šumu. Prvi dio kroz šumu vodi dosta strmo po serpentinama preko Jelenske peći. Na jednom djelu imamo i gelender za pomoć pri usponu. U drugom dijelu staza je položenija i priječi strma pobočja Strahinjčice. Nakon 2 sata hoda stižemo do Planinarske kuće na Strahinjčici (618 mnv) koja JE ZATVORENA u ovo doba godine. Nakon kuće slijedi nam još uspon od sat vremena do najvišeg vrha Sušec (846 mnv). Na tom usponu prolazimo uz zaletište za paragladere sa kojega se pružaju najljepši vidici cijelog ovog izleta. Vrh Sušec se nalazi u šumi i sa njega nema nikakvih vidika. Natpis sa imenom vrha i nadmorskom visinom nalazi se na debljoj bukvi. Pored bukve je i planinarski žig. Povratak je planiran istom stazom nazad. Postoji mogućnost povratka kružnom stazom preko grebena u slučaju povoljnih vremenskih uvjeta.

Vrijeme hoda: 5 – 6 sati (12 km, 700 mnv uspona).

Opskrba: isključivo iz ruksaka, planinarska kuća NE RADI.

Oprema: Standardna planinarska oprema sukladno godišnjem dobu, gojzerice, štapovi, uzeti gamaše i žabice ili mini dereze tko ima.

Prijevoz: vlakom.

Prijave: kod vodiča do 08.02. na mobitel, WhatsApp, Messenger, SMS.

Troškovi izleta: 12 € kn po sudioniku (iskustvo vožnje HŽ-om neprocjenjivo), nakon prijave kod vodiča uplatiti na račun društva (IBAN: HR6823400091111118679) do 09.02.

Povratak: planiran s vlakom koji polazi u 16:50.

Vodič: Zvonko Tupek (091/193-1335)

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na okolnosti na terenu.