Polazak: u 5:30h sa parkirališta iza Lisinskog (Trnjanska cesta)

Opis:

Ranom zorom krećemo prema otoku Cresu. Prolazimo kroz Gorski kotar gdje ćemo na odmorištu Ravna gora napraviti kratku pauzu. Nakon pauze nastavljamo vožnju prema trajektnoj luci Brestova, iz koje za 20tak minuta dolazimo u selo Porozina, na najzapadnijem rtu otoka Cresa koje je i polazišna točka našeg izleta. Iz sela Pozorina krećemo po drevnoj Tramuntani do slikovitog mjesta Beli. Staza Tramuntana pruža jedan od najboljih doživljaja otoka Cresa i otkriva nam njegovu divlju stranu. Staza Labirinta sreće i suhozida dovodi nas do mjesta Beli gdje ćemo posjetiti oporavilište za bjeloglave supove i čuti priču o tisućljetnom suživotu otočana i bjeloglavih supova.

Nakon pauze krećemo prema prijevoju Križići, gdje se nalazi naša početna točka prema vrhu Sis.

Vrh Sis nalazi se na 639 mnv i pruža prekrasne vidike na Riječki zaljev.

Vrijeme hodnje: 6 – 7 sati

Oprema: Standardna planinarska oprema sukladna godišnjem dobu (Gojzerice OBAVEZNE)

Opskrba: Iz ruksaka

Prijevoz: Autobus i trajekt

Troškovi izleta: 35 eura, nakon prijave kod vodiča uplatiti na račun društva (IBAN: HR6823400091111118679) do 23.02.

Ostali troškovi: Ulaznica za Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove u Belom (2 eura) Plaća se na Cresu!

Povratak: u večernjim satima

Prijave kod vodiča: Ivana Tupek (095 849 28 70) do 22.2.

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na okolnosti na terenu.