Source: HPS

Polazak: u 08:00 sati s Trnjanske ceste, iza Koncertne dvorane “Vatroslava Lisinskog”.
Za jedan sat stižemo u Petrinju. U Petriniji pijemo kavu i krećemo na uspon oko 09.00h.

Opis:

Početna točka uspona je u samom Gradu Petrinja (iz parka), uz rječicu Petrinjčicu, preko sela Cepeliš na vrh Cepeliš gdje se nalazi i vrlo lijep Planinarski dom „Matija Filjak“. Uspon nije zahtjevan i na vrh se ide kroz šumu malo oštrije uzbrdo, a nakon toga po ugodnoj šumskoj stazi ravno do doma.
Staza je dobro označena, ugodna za hodanje i jednostavna za snalaženje. Vrh je označen s geodetskom piramidom. Na njoj je istaknuto ime vrha te je učvršćen i metalni žig.
Na vrhu se još nalazi lijepa i nova planinarska kuća „Matija Filjak“. U Domu moći ćemo se ugrijati i okrijepiti toplim čajem. Po završetku izleta prošetat ćemo centrom Petrinje te se predvečer uputiti kućama.

Vrijeme hodnje: 4 – 5 sati

Oprema: Standardna planinarska oprema sukladna godišnjem dobu (gojzerice OBAVEZNE)

Opskrba: Iz ruksaka

Prijevoz: kombi/autobus

Troškovi izleta: 18€, nakon prijave kod vodiča uplatiti na račun društva (IBAN: HR6823400091111118679) do 06.04.

Povratak: u večernjim satima

Prijave kod vodiča: molim prijaviti se ovdje bit.ly/3JUqOO5, Elvir Munjakovic (091 637 8444)

——————————————————————————————————————–

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na okolnosti na terenu.

Vaš PD Zagreb