Polazak: u 7:00 s parkirališta iza Lisinskog (Trnjanska cesta).

Vozimo se prema Planinarskom domu Jankovac, jednom od najljepših domova u Hrvatskoj, gdje započinje naša tura. Krećemo prema vrhu Ivačka glava. Ivačka glava je kamenit vrh na glavnom hrptu Papuka. Ime je navodno dobila po velikom plemiću Ivanku, au davnini je bila poznata i pod imenom Klinovac. Na vrhu je nekoć stajala razgledna piramida, podignuta radi prostranog vidika preko Podravine sve do planine Mecsek u Mađarskoj, a preko Požeške kotline do bosanskih planina. Iako danas nema piramide, po slikovitosti vrha i vidika s njega, Ivačka je glava najljepši vrh na Papuku i jedan od najljepših u slavonskom gorju.

Do vrha imamo tri i pol sata uz kraće odmore, na vrhu je žig, te je predviđeno vrijeme za slikanje i odmor.

Nakon toga vraćamo se prema domu istim putem kojim smo došli.

Na domu je predviđena pauza za odmor, klopu i okrijepu.

Nako odmora idemo pogledati slap Skakavac. Slap Skakavac zbog obilja vode i svoje visine, pruža veličanstveni prizor, jedinstven na području Slavonije.

Slijedi povratak na dom, bus i idemo sretni i ispunjeni ljepotom Papuka prema kući.

Povratak je u večernjim satima.

Oprema: GOJZERICE obavezne,ostala oprema prema vremenskim uvjetima.

Opskrba: tijekom ture iz ruksaka i na planinarskom domu

Cijena prijevoza: bit će formirana prema finalnom broju prijavljenih na dan zaključenja prijava – uplatiti na IBAN društva prije dana izleta

Vodič: Ivana Tupek (095 576 0563, poziv, whatsapp), prijave do četvrtka, 23.3.2023.

Napomena: dazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na okolnosti na terenu.