Dragi članovi – pozivamo vas na izlet s Općom planinarskom školom na Samoborsko gorje!

Polazak: u subotu 25.3. u 07:00h s parkirališta iza Lisinskog (Trnjanska cesta)

Opis: Od Šoićeve kuće u Malom Lipovcu krenut ćemo preko ruševina starog grada Lipovca u smjeru vrha Oštrc. Nakon uspona na vrh, predviđena je kraća pauza za odmor na Planinarskom domu Željezničar podno vrha. Nastavit ćemo u smjeru Stražnika i Velikih vrata do Planinarskog doma Žitnica, gdje je predviđena dulja pauza za odmor i ručak. Nakon odmora, popest ćemo se na vrh Japetić, te spustiti na ishodište kod Šoićeve kuće. Povratak u Zagreb u kasnim popodnevnim satima.

Broj mjesta na izletu je ograničen!!

🌿 Vrijeme hodanja: oko 5h

🌿 Oprema: standardna planinarska oprema prilagođena vremenskoj prognozi, OBAVEZNE GOJZERICE, štapovi

🌿 Opskrba: iz ruksaka, uzeti dovoljno vode! Mogućnost obroka na planinarskim domovima.

🌿 Prijave kod vodiča: Petra Gilja (095 388 6040 – poziv ili Whatsapp) do 22.3.

🌿 Cijena prijevoza: bit će formirana ovisno o broju prijavljenih do dana zaključenja prijava (napomena: svi prijavljeni u trenutku zaključenja prijava dužni su sudjelovati u troškovima izleta)

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjena programa izleta obzirom na okolnosti na terenu.