KARAKTER: tehnički nezahtjevna staza prilagođena za sve uzraste.

Visoko u planinama, usred netaknute prirode, daleko od kiča i trgovina čeka vas Adventska čarolija – der Katschberger Adventweg! Dopustite da Vas ponese Božić kakav je nekad bio!

POLAZAK: u 06:00 sati s Trnjanske ceste, iza Koncertne dvorane “Vatroslava Lisinskog”.

PUT: Zagreb – Jesenice – Villach – Spittal an der Drau – Gmünd – Katschberg

Pješačenje dugo 2,5 km vodi od Oberkatschberga/Gasthof Bacher preko Wichtelwega do Pritzhütte – početna točka adventske staze.

Uz Wichtelweg prve besplatne čajne stanice već čekaju, božićni labirint i romantična šuma svjetla.

Katschberg (1750 m) je skijalište, ali i jedna nevjerojatna čarolija na adventskoj stazi dugačkoj 5-6 km na kojoj nas čekaju alpske kolibe, radionice, postaje pjevača, alpski rogovi, fenjeri, pripovjedači, ali i kolibe tišine…

Staza se otvara u 14.00 sati, tako da nam je cilj stazu prvo proći po danu, da bi povratak bio u sumraku i mraku u večernjem ugođaju, staza se zatvara u 20.00 sati… Kupnja adventske termo šalice s ulazom i besplatnim punjenjem čaja 25 eura, ulaz bez šačice je 20 eura… Naša sugestija je kupnja šalice. Plaćanje na licu mjesta svatko za sebe.

Nakon Adventwega odlazak u Künstlerstadt Gmünd – čarobni doživljaji i šetnja uz božićnu atmosferu u umjetničkom gradiću Gmünd. Jedinstvena izrada, življena kreativnost i šareni izbor unikatnih predmeta od preko 50 izlagača iz okolice.

VRIJEME HODNJE: 3 – 4 sata

OPREMA: Standardna planinarska oprema sukladna godišnjem dobu (gojzerice OBAVEZNE), windstopper, rukavice, kapa, eventualno čeona svjetiljka.

OPSKRBA: Postaje na putu, ruksak.

PRIJEVOZ: bus

TROŠKOVI IZLETA: 40€, uključuje prijevoz, vodiče.

Nakon prijave OBRAZAC uplatiti na račun društva (IBAN: HR6823400091111118679) do 11.12.

POVRATAK: subota u večernjim satima

Vodič: Elvir Munjakovic @[email protected], 091/6378 444.

——————————————————————————————————————–

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na okolnosti na terenu.

Vaš PD Zagreb