❄️Organizator: PD Zagreb

❄️Polazak: u subotu, 13.1. u 07:00h s parkirališta iza KD Lisinski (Trnjanska cesta).

🌬Opis: Vozimo se prema mjestu Mali Lipovec i Šoićevoj kući, gdje započinje naša tura. Očekuje nas pravi zimski ugođaj, sa snijegom na terenu i niskom temperaturom. Staza prvo prati cestu kroz naselje, a zatim ulazi u šumu. Kroz šumu dolazimo do prijevoja Velika Vrata odakle počinje uspon u smjeru planinarskog doma i Japetića. Prvo ćemo se uputiti u Planinarski dom „Žitnica“ na pauzu za hranu i topli napitak (planinarski dom je dobro opskrbljen). Nakon pauze, uputit ćemo se u smjeru vrha Japetić (879m, KT HPO 5.4.), najvišeg vrha Samoborskog gorja. Na samom vrhu se nalazi željezna piramida, koja je 1960. godine tamo prenešena sa Sljemena.

Nakon pauze na vrhu, uputit ćemo se kružno natrag prema Šoićevoj kući, gdje će nas čekati prijevoz. Povratak u Zagreb u popodnevnim satima.

❄️VRIJEME HODANJA: 4-5 h (oko 500m visinskog uspona, 9,5 km) – izlet je primjeren za planinare početnike

🌬OPREMA: planinarska oprema u skladu s vremenskim uvjetima, OBAVEZNE gojzerice i planinarski štapovi, kapa, rukavice, zbog snijega na terenu – ponijeti žabice/mini dereze.

❄️PRIJEVOZ: autobus ili kombi, ovisno o broju prijavljenih (napomena: ponijeti suhu i čistu obuću za prijevoz na povratku)

🌬OPSKRBA: tijekom ture iz ruksaka, mogućnost opskrbe hranom i pićem na planinarskom domu

❄️TROŠAK IZLETA: 13€ (nakon dogovora s vodičem i potvrde o primanju na popis, uplatiti na IBAN društva. Prijava vrijedi uz provedenu uplatu.)

🌬VODIČ: Petra Gilja, 095 388 6040 (poziv, WhasApp) – prijave i uplate isključivo do srijede, 10.1.

NAPOMENA: Odzivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu (2024.), da izletu pristupa na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na okolnosti na terenu.