Under Dreamskies

Polazak: 24.3.2024. u 7:00 s parkirališta Paromlin. Idemo prema Rijeci i Opatiji, te do PD Poklon.

Plan puta: Planirano trajanje putovanja oko 3 sata, uz jedno stajanje na autocesti (odmorište Ravna Gora). Izlazak iz kombija kod Planinarske kuće Poklon, slaganje opreme, priprema za izlet.

Vrh Mali Planik (1259 mnv) je kombinacija travnate i stjenovite podloge i njega ćemo posjetiti prvog. Omogućava lijep pogled na horizont. Duže zadržavanje na ovom vrhu jer do našeg cilja, odnosno vrha Veliki Planik (1271 mnv) ima kratko vrijeme hoda, a vrh ne omogućava takvo uživanje u pogledu kao Mali Planik.

Na Velikom Planiku kraće zadržavanje, na kojem postoji žig za one koji iste sakupljaju, pošto je to najviši vrh Ćićarije i obavezna točka Hrvatske planinarske obilaznice (HPO). Od Velikog Planika slijedi povratak. Prvo do makadamske ceste na predjelu Sinožet i potom makadamom sve do polazišne točke, Planinarske kuće Poklon.

Prijevoz: kombijima, broj mjesta ograničen (u slučaju većeg broja prijavljenih opcija busa)

Vrijeme hodanja: cca 5h (uk. vis. razlika. uspona: 435m, cca 8km) – izlet je primjeren za planinare početnike. Staza nije zahtjevna.

Prijave: do PETAK 22.3. direktno kod vodiča, na mobitel, WhatsApp

Troškovi izleta: 26 EUR

Nakon dogovora s vodičem, uplatiti na IBAN društva (HR6823400091111118679) do datuma zaključenja prijava. Prijava je važeća nakon uplate.

Obavezna oprema:

  • standardna planinarska + obavezno zaštita za kišu i vjetar
  • minimalno 2 litre pitke vode ili izotoničnog napitka, hrana za jednodnevni izlet
  • osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica i važeća planinarska iskaznica

Informacije i prijave: Elvir Munjaković (091 6378 444)

Prijave se primaju do popunjavanja ukupnog broja.

NAPOMENA: odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na okolnosti na terenu.